Meteen naar de inhoud

Motie: Beschikbaarheid geldautomaat in Beilen buiten sluitingstijden

  • door
VerzoekDe raad verzoekt het college:
– in overleg te gaan met Geldmaat om – in verband met de feestdagen – voor 1 december 2021 minimaal één openbaar toegankelijke Geldmaat-automaat te realiseren op een centrale plaats in Beilen en, totdat deze gerealiseerd is, ervoor te zorgen dat de bestaande Geldmaat-automaten in winkels voldoende contanten in voorraad hebben; en
– de raad over de voortgang te informeren.
ToelichtingOp dit moment zijn in Beilen alle geldautomaten van Geldmaat in winkels geplaatst. Dat betekent dat inwoners en ondernemers alleen binnen de openingstijden van deze winkels bij de geldautomaten van Geldmaat terecht kunnen.
Inwoners en ondernemers moeten ook na sluitingstijd van winkels met pinautomaten contant geld kunnen blijven opnemen.
Door het ontbreken van een openbaar toegankelijke geldautomaat is het beroep op de geldautomaten in de winkels toegenomen. De huidige geldautomaten in winkels zijn vaak leeg, met name voor of in weekeinden. Ook komt het regelmatig voor dat de geldautomaten een storing hebben. Inwoners en ondernemers zijn dan genoodzaakt om naar Westerbork, Smilde of zelfs naar Assen of Hoogeveen te rijden om contant geld op te kunnen nemen.
Contactloos of met pin betalen is voor velen nog niet vanzelfsprekend. In meerdere bedrijven blijft het betalen met contant geld noodzakelijk.