Meteen naar de inhoud

MFA de Spil Bovensmilde – Geen blanco cheques

  • door

MFA De Spil in Bovensmilde, vanaf de start, zeg maar een verkeerde start, in 2007 is deze Multifunctionele accommodatie het zorgenkindje in onze Gemeente. Jaar in jaar uit werd door onze gemeente €20.000,- structureel bijgepast in de financiën. Daarbij kwam nog een bedrag van €
15.000,- incidenteel.

In de raadsvergadering van donderdag 28 mei stond de financiële malaise van MFA De Spil weer op het programma. Het college voorstel, welke zonder enige duidelijke onderbouwing en toekomstvisie, werd behandeld, gaf een jaarlijkse structurele bijpassing van €40.000,- ! Onder het mom van, wij willen een nieuw bestuur ( lees: PvdA bestuur ) een goede financiële start meegeven. Of iemand die voor een “bestuur” wordt gevraagd dat laat afhangen van de financiële situatie van de organisatie waarvoor hij of zij gevraagd worden. Voor ons is het meer een jaarlijks cadeautje van wethouder Dolfing ( PvdA ) aan Bovensmilde.

Gemeentebelangen heeft de leefbaarheid in dorpen en buurten hoog in het vaandel. Dorpshuizen en buurtgebouwen spelen daarin een cruciale rol. Maar wat betreft MFA De Spil in Bovensmilde gaat het, wat ons betreft, toch een stap te ver. Wij hebben wethouder Dolfing in de raadsvergadering gevraagd of hij bereid was het voorstel mee terug te nemen en deze aan te gaan vullen met een helder en onderbouwend financieel plan met toekomstvisie. Als dat voorstel er zou liggen waren wij bereid om voor het voorstel te stemmen. Deze toezegging werd niet door de wethouder overgenomen, zodat wij genoodzaakt werden om tegen het huidig voorstel te stemmen. Dorps- en buurthuizen zijn van groot belang voor de leefbaarheid in dorpen en buurten. Maar het voorbestaan van deze dorps- en buurthuizen moet volgens ons wel gebaseerd zijn op een helder en onderbouwend financieel beleid met toekomstvisie en perspectief.

Wij geven geen “blanco cheques”!