Meteen naar de inhoud

Gemeentebelangen Midden-Drenthe op werkbezoek in Smilde en Beilen

  • door
smilde-beilen-westerbork

De raadsfractie van Gemeentebelangen Midden-Drenthe (lijst 5) is afgelopen zaterdag te gast geweest bij Villa Maria in Smilde en bij Dierenweide Stroomdal in Beilen. Gemeentebelangen Midden-Drenthe werd daarbij vertegenwoordigd door de raadsleden Jannes Kerssies, Jan Jonker en Hetty Meijering-Kerssies.

De raadsleden van de lokale partij gingen eerst langs Melkvee- Loonbedrijf Timmermans waar uitgebreid lokale en mondiale politiek werd besproken. Daarna volgde een rondleiding van Jeroen Snijders en Wim & Meine Timmermans door Villa Maria. Sinds anderhalf jaar zijn zij de eigenaren van het oude gemeentehuis in Smilde. De ondernemers hebben het plan om zowel appartementen voor starters als gepensioneerden in de gebouwen te realiseren, met uiteindelijk plek voor 15 huishoudens. Jan Jonker van Gemeentebelangen Midden-Drenthe was onder de indruk van het plan: “Een fantastische locatie met daarbij een goed plan waardoor zowel jong als oud hier kan wonen. Hier moet de gemeente zo snel mogelijk aan meewerken!”

Aan het einde van de ochtend volgde nog een werkbezoek aan de Dierenweide het Stroomdal. Jannes Kerssies, Erjen Derks en Hetty Meijering-Kerssies werden daar door Peter Vereijken bijgepraat over het inwonersinitiatief. De bezoekers vielen daarbij met de neus in de boter: veel vrijwilligers waren op dat moment bezig met de nieuwe volière en tal van kinderen waren hard aan de gang in de moestuin. Na afloop reageerde raadslid Hetty Meiering-Kerssies enthousiast: “Ik ben onder de indruk van wat hier allemaal gebeurt. Kinderen hebben hier een hele mooie plek om op te groeien en verantwoordelijkheid aan te leren.”