Meteen naar de inhoud

Gemeentebelangen Midden-Drenthe (Lijst 5) is bondgenoot BBB

  • door

Afgelopen week hebben de besturen van beide partijen een samenwerking gesloten. Gemeentebelangen Midden-Drenthe blijft een lokale, onafhankelijke partij, maar wordt wel bondgenoot van de BoerBurgerBeweging. De BBB doet niet als partij mee bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Voorzitter Erik Stegink van BBB is blij met het bondgenootschap: “Voor ons is Gemeentebelangen (lijst 5) een ideale keuze als eerste Drentse partij. Ze hebben afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen in de coalitie door gezond (boeren)verstand en een eigen, onafhankelijk geluid. Dat past goed bij BBB”

Ook Jarno Frenken, voorzitter van Gemeentebelangen Midden-Drenthe is enthousiast: “BBB is een logische partner. Net als wij, hebben ze oog voor de dorpen en het platteland. Het wordt tijd dat de politiek in Den Haag eens snapt wat er speelt buiten de Randstad. Daar leveren we graag een bijdrage aan. Dat doen we door bondgenoot te worden van BBB en tegelijkertijd een onafhankelijke, lokale partij te blijven.”