Meteen naar de inhoud

Arrestatie 57 boeren – Wijster

Afgelopen dinsdag zijn er op het terrein van een agrarisch ondernemer 57 boeren, waaronder 5 kinderen gearresteerd en naar het politiebureau in Assen vervoerd.


De boeren hebben in de ochtend enige tijd de toegang tot Attero Wijster geblokkeerd om een statement te maken tegen de maatregelen van Carola Schouten, nadat het protest afgelopen was mochten de boeren van de politie het gebied niet verlaten, alle toegangswegen in de omgeving waren hermetisch afgezet door een aanzienlijke hoeveelheid politieagenten.
Het protest was afgelopen en de boeren waren op eigen initiatief en op instructie van de politie naar een naastgelegen loonwerkersbedrijf gegaan. Lang daarna werd het bedrijf omsingeld door de mobiele eenheid en arrestatieteams en is iedereen gearresteerd en afgevoerd onder een politie escorte.


In onze optiek is deze manier van handelen buiten proportie en onnodig geweest. Wij vragen ons af waarom de Veiligheidsregio Drenthe met zoveel buitenproportioneel machtsvertoon een vreedzaam protest op deze manier aanpakt, dit past toch niet in een agrarische gemeente zoals Midden-Drenthe?